Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Пенка Иванова, директор в МОН, говори в сутрешния блок

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Пенка Иванова, директор в МОН, говори в сутрешния блок
Коментари Харесай

Директор в МОН: Ако намерим заразен ученик, ще го изведем от класа, няма да затваряме училището

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Пенка Иванова, шеф в МОН, приказва в утринния блок на Българска национална телевизия какво би станало, в случай че се открият инфектирани възпитаници при всеобщото тестване, на което към този момент единствено 20% от родителите са съгласни:

" Проучване на МОН сподели, че 20% от родителите са съгласни за тестване на учениците. Това е изследване на настройките на родителите и всяко изследване е на непринуден принцип. 

Идеята е да се направи моментна фотография на заболеваемостта след връщането на учениците в учебно заведение. Целта е да имаме по-безопасна среда. Ще бъдат включени възпитаници от 1 до 12 клас. 

Прави се допитване и в детските градини. След категорично единодушие от страна на родителите, в тестването ще бъдат включени към този момент единствено възпитаници от 1 до 12 клас. 

Информацията ще стигне единствено до родителя на детето. На този стадий проучвания за антитела няма да се вършат. Медицински експерти ще правят проучването. 

Това, че може да е карантиниран един клас, не значи, че ще бъде затворено учебното заведение. Ученик с позитивен резултат ще бъде изведен от класа и родителите ще са спокойни. 

30% от учителите се имунизираха. Това е внимателен и персонален избор. 
Националното външно оценяване ще се организира за всички планувани класове, то ще бъде в датите, оповестени от министъра. Желанието на родители и възпитаници е да продължи образователният развой. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР